Fellobbant a kerületi adventi koszorú első gyertyalángja a Bókay - kertben

2023. december 09.

                Ismét eltelt egy év, és közösen várjuk a szeretet ünnepét, a karácsonyt, amelyet megelőz advent szent ideje.

               Az ADVENT azt jelenti, hogy valami új kezdődik el a világban, az egyházban és mindannyiunk személyes életében. Minden ADVENT azt jelenti, hogy nyitott a jövő. Advent a belső elcsendesedés, az elmélkedés és az új elhatározások ideje. Egy várakozással, örömmel és felkészüléssel teli időszak közeledik.

             Adventi készületünk egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnapok előestéjén tartott gyertyagyújtás, amely aztán majd reményeink szerint, minden kisgyermek meghatározó élményévé is válik. Az ünnepségre, a nagy hideg és sötétség ellenére szinte minden HALACSKÁS család eljött.

             A meghitt, családias együttléten, Harmai Gábor, Budapest-Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia plébánosa mondta el ünnepi gondolatait, majd meggyújtotta az első lila gyertyát, amely a hit jelképe, Ádámot és Évát szimbolizálva, akiknek Isten elsőként ígérte meg a megváltást. Az adventi gyertya megfogja a kezünket és megtart, csendes segítőnk a karácsonyi előkészületek során. Arról mesél, ami a lényeg, arra int, ami fontos. Fókuszál, iránytűt ad az emberek kezébe hétről hétre, vasárnapról vasárnapra szép sorban egymás után.

            Az atya megáldotta a helyszínen felállított városi adventi koszorút a családok által készített adventi koszorúkkal együtt.

           „Ébredjünk, itt az ideje a készülődésnek, induljunk…!” hirdették Advent 1. vasárnapján a Halacska nagycsoportosai az „Úton… – Áldás és Fény” című ünnepi énekes, verses térjátékukkal a Bókay – kertben megrendezett kerületi adventi gyertyagyújtási ünnepség keretében.

           A szívet-lelket melengető gyermeki összeállítást követően, finom fahéjas fánkkal vártuk a gyermekeket és az ünneplő családokat. Köszönjük, hogy közösen ünnepelhettünk.

      Gyújtsunk lángot nemcsak az adventi koszorún, hanem szívünkben is, éljük át együtt a várakozás szent csodáját!

Adventi koszorúkészítés a Halacska csoportbanMiklós nap reggelén ezer áldás érjen…! – Mikulásvárás a Halacska csoportban