• Kagyló csoport

 • Ha a gyermekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni. Ha a gyermekek megerősítve élnek, megtanulják magukat szeretni. Ha a gyermekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megtalálni a szeretetet a világban.

  — Dorothy Law Holt
  • Fanczal-Molnár Ildikó
   Pedagógiai asszisztens - Kagyló csoport
  • Pap Gabriella
   Dajka - Kagyló csoport
  • Paziczki-Tari Adél
   Óvónő - Kagyló csoport
 • A csoportról

  A csoportunkba 18 kisgyermek jár. 10 kisfiú és 8 kislány. Szeptembertől egy új kisfiú és 3 új kislány érkezett hozzánk így az összlétszám a tavalyi 14 főről 18 főre duzzadt.

  Gyermekeink 4, 5 illetve 6 évesek, így az életkorukból adódóan sok-sok változatos programra, saját maguk által megtapasztalt dolgokra van szükségük. Igyekszünk a mindennapok során minél több élményt biztosítani a számukra, az öt érzékszervükön keresztül megérinteni őket.  Hisszük, hogy a gyermekeket az érzelmeiken keresztül tudjuk a legjobban motiválni örömteli tevékenységek által. Fontos számunkra az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, családias légkör megteremtése.

  Csoportunkban működik a Montessori ötletek által inspirált asztalt, ahol mindig a porojekthez kapcsolódó játékok, fejlesztő eszközök vannak kitéve, a gyermekek számára elérhetően. Szeretik a gyerekek, örömmel tölti el őket, hogy kipróbálhatják tudásukat, hogy egyedül tevékenykedhetnek. Sikerélményük van egy-egy feladat elvégzésekor és örömmel ismétlik a feladatokat.

  Sokat sétálunk, ismerkedünk környezetünk természeti szépségeivel. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód egyik alappillérére, a mozgásra. Sokat járunk játszótérre, ahol a változatos játszóeszközökön mozoghatnak szabadon. Minden alkalommal, egy pár perces egyensúlyozó járással kezdjük a szabad mozgást. Ezen kívül rendszeresen sétálunk ki az óvodánktól másfél kilométerre levő erdőbe. Itt hatalmas helyen tudnak futkosni, illetve különböző játszóeszközök és focipálya is rendelkezésünkre áll.

  A mozgás mellett az egészséges étkezés is fontos számunkra. A konyha által küldött gyümölcsöket rendszeresen kiegészítjük diákcsemegével és mézzel, melyet a szülők biztosítanak.

  Gyermekeink anyanyelvi nevelése szintén fő céljaink közt van. Az erre irányuló fejlesztés az egész napunkat áthatja. Célzottan, vagy az adott helyzetet kihasználva egyaránt végezzük. Rendkívül fontos számunkra, hogy gyermekeink szépen, a magyar nyelv helyessége szerint beszéljenek, kommunikáljanak, a felnőttekkel tisztelettudóan, udvariasan, gyermek társaikkal kedvesen viselkedjenek.

  Az óvodáskorú gyermek fő tevékenysége a játék. Alap játékainkat, játékeszközeinket, minden héten az aktuális témának megfelelően bővítjük. Igyekszünk a közös játék során minél több játékötletet adni, a szerepjáték tartalmát tovább lendíteni.

  Foglalkozásainkat projectekre építjük, melyeket ötvözzünk az éppen aktuális ünnepekkel, évszakkal, történésekkel.

  Nagy hangsúlyt fektetünk, az iskolába készülő gyermekeink megfelelő iskolaérettségi szintjének eléréséhez. Egyéni és differenciált fejlesztést, mentális megerősítést az egész nap során alkalmazunk.

  Gyermekeink születésnapjairól meghitt kis ünnepléssel emlékezünk meg.

  Rendkívül fontosnak tartjuk az élet minden területén a fény, a pozitív dolgok meglátását, megláttatását, és tovább adását.

  Egész napunkat áthatja a hit. Reggelente áhítattal, reggeli imával, elcsendesedéssel kezdjük napunkat. Közösen imádkozunk étkezéseknél, alvás előtt, és ha valakinek szüksége van imatámogatásra.

 • Kapcsolat

  • Cím

   1181 Budapest,
   Wlassics Gyula utca 84/A.

  • Nyitvatartás

   Hétfő – Péntek
   7:00 – 17:30

  • Elérhetőség

   Telefon: +36 (1) 291 2162

  • Óvodai felügyelet

   Hétfő – Péntek
   7:00 – 17:00