• Liliom csoport

 • Minden gyermek egy csoda,
  Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik:
  egy új Ady Endre vagy épp egy Blaha Lujza.

  — Böjte Csaba
  • Major Marianna
   Dajka - Liliom csoport
  • Szikszó Bernadett
   Óvónő - Liliom csoport
  • Zsolnai Lilla
   Óvónő - Liliom csoport
 • A csoportról

  A Liliom csoportos 2,5-4 éves gyermekek 2023/2024 nevelési évben kezdték el az óvodai nevelést. A 24 főből 14 kislány és 10 kisfiú van. A kiscsoportunk alapvető célja, hogy segítse gyermekeket a szeretet, empátia és együttműködés értékeinek megismerésében és megtapasztalásában. A hitre nevelés a kiscsoportunk (és az óvoda) szerves része, ahol a hit, a tisztelet és a közösség erejét erősítjük a mindennapok során.

  Két óvodapedagógus és egy óvodai dajka dolgozik csoportunkban. Mi, a csoportban dolgozó felnőttek kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden gyermek egyedi képességeire és szükségleteire odafigyeljünk, segítve őket abban, hogy bizalommal lépjenek tovább az élet útján.  Célunk továbbá, hogy gyermekeik testi, szellemi és lelki fejlődését egyaránt támogassuk.

  Vallásos értékeinkre alapozva szeretnénk segíteni abban, hogy az óvoda mindennapjai tele legyenek örömmel, játékkal és tanulással, miközben megismertetjük őket Isten szeretetével és az erkölcsi értékek fontosságával. A gyermekeket a katolikus hitre neveljük, keresztény értékeket közvetítünk számukra. A minden napos áhítat és a templomi liturgiák alkalmat nyújtanak nekünk megszerettetni a gyerekekkel, a Jóistent, az imádságot és lehetőséget nyújtanak, hogy többek között minél elfogadóbbá, befogadóbbá, empatikusabba, tisztelettudóbá, és hálásabbá váljanak.

  A csoport elrendezésében ügyeltünk a biztonságos, esztétikus környezet kialakítására. Csoportszobánk napfényes, barátságosan kialakított, jól felszerelt, családias légkörű, a korszerű pedagógiai igényeknek megfelelő, az egyéni képességeket fejlesztő eszközökkel ellátott. A berendezések a gyerekek méreteihez igazodnak, sokféle játékfajta, eszközök szolgálják a gyerekek fejlődését, fejlesztését. A csoportunkban mindig igyekszünk a nyugodt, vidám, oldott légkör megteremtésére, ami általában meg is valósul. Ehhez hozzá járul, hogy a gyerekek nagyrészt megtanulták a szabályokat és a szokásokat is. A foglalkozásainkat, kezdeményezéseinket változatosan, sokféle eszközzel, a mai kor technikai eszközeivel színesítve valósítjuk meg. A csoportunkba járó gyerekek jó közösségé válása érdekében igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani a szülőkkel, gyermekekkel, változatos és sokféle programot szervezni, élményt adni. Külön figyelemre méltó a csoportunk abban, hogy a csoportba járó gyerekek nagyon megértőek, barátságosak, türelmesek és érdeklődőek. Szinte kivétel nélkül minden foglalkozásra kíváncsian gyűlnek össze és aktívan részt is vesznek benne. Nagy népszerűségnek örvend a mesehallgatás, építőkockázás, autózás, vonatozás, babakonyhai játszás, babázás és a színezés, rajzolás.

  Sószobánkat a gyerekek napi rendszerességgel vehetik igénybe, mellyel segítjük az immunrendszerük védekező képességének erősítését.

 • Kapcsolat

  • Cím

   1181 Budapest,
   Wlassics Gyula utca 66.

  • Nyitvatartás

   Hétfő – Péntek
   7:00 – 17:30

  • Elérhetőség

   Telefon: +36 (1) 290 1533

  • Óvodai felügyelet

   Hétfő – Péntek
   7:00 – 17:00