Adventi koszorúkészítés a Halacska csoportban

2023. december 09.

Előkészületek a várakozásra – Az adventi koszorú

            Az advent a keresztény világ egyik legfontosabb időszaka és a karácsonyi ünnepkör kezdete. Kezdetét veszi a készülődés, a várakozás a Kisjézus eljövetelére.

            A közös készülődés jegyében hívtuk a Halacska csoportba járó családokat adventi koszorú készítésre, 2023.december 1-én, pénteken.  A szép számban megjelent anyukák, apukák, gyerekek köszöntése után, egy kis rövid áhítat keretében beszéltünk arról, hogy mi jellemzi az adventi időt, melyek az advent sajátos gyakorlatai, melyek az advent szimbólumai. Beszéltünk a hagyományos adventi koszorúról: kör formája, örökzöldek jelentősége, a 4 gyertya színe és szimbolikája, meggyújtási sorrend. A megosztott gondolatok után következett maga a koszorúkészítés folyamata. Örömmel láttuk a szülők és gyerekek lelkesedését, kitartását a díszítgetésben és a csillogó szemecskéket, amikor az elkészült alkotásokkal büszkélkedtek. A csoport adventi koszorúját is elkészítettük, hogy a mindennapi áhítatok során köré gyülekezve együtt imádkozzunk, énekeljünk, beszélgessünk a karácsonyi történetről, a jócselekedetek gyűjtéséről.

           Az elkészült adventi koszorúk a kerületi adventi gyertyagyújtási ünnepségen kerültek megáldásra.

          Advent és Karácsony mélyebb megismeréséből láthatjuk, hogy milyen gazdag is az ünnep kerete. Töltsük meg hát gazdag tartalommal, Isten ajándékával: Egyszülött Fiával.

                                         Induljunk el a HIT, REMÉNY, ÖRÖM és SZERETET útján a születés misztériumának jászolához!

Mikulás érkezése a csoportbaFellobbant a kerületi adventi koszorú első gyertyalángja a Bókay – kertben