Miklós nap reggelén ezer áldás érjen...! - Mikulásvárás a Halacska csoportban

2023. december 09.

              A gyerekek számára a tél kezdetét leginkább Szent Miklós érkezése jelenti. Felcsendül a sok kérdés: Hányat kell még aludni, hogy megérkezzen Szent Miklós? Mit hoz? Honnan jön? Mivel érkezik? S vajon, hogy néz ki Szent Miklós?

              Lázasan készülődtünk, dekoráltunk, színeztünk, alkottunk és gyűjtögettük a kívánságokat. Minden nap sokat beszélgettünk a szeretetről, a jócselekedetekről, a meglepetésekről. Megismertettük a gyerekekkel a Szent Miklós történetét. December 6-án, szerdán, Szent Miklós követe hozzánk is megérkezett végre, nagy zsákjában sok-sok finomsággal, a szívében pedig szeretettel.         

              Az idei évben arra törekedtünk, hogy valamivel másabb legyen ez az ünnep, mint korábban, vagyis nemcsak verssel és énekkel készültünk, hanem játékos feladatok sorával. Volt puttony töltögető, puzzle kirakók és táncoló talpak játékos feladat, amelyekben minden gyermek nagy lelkesedéssel, izgalommal vett részt. A játékos feladatok után a Mikulás maga is részt vett a gyermekekkel együtt egy közös néptánc foglalkozáson.

              Miklós püspökre emlékezve, a Mikulásnak mindenkihez volt egy jó és kedves szava. A gyermekek már régi barátként üdvözölték és hallgatták csillogó szemmel a fehér hajú püspök dicséreteit és szelíd feddéseit.

               A csomagocskák átadásakor megígértette a gyermekekkel, hogy jók lesznek és örömet szereznek a továbbiakban is szüleiknek, óvónéniknek.

               A Mikulás is kapott ajándékokat a gyermekektől: szívből készített rajzokat egy szép albumba összerendezve, és természetesen, a közös fotó sem maradhatott el.

               Hatalmas szeretettel a szívünkben búcsúztunk el a jóságos Szent Miklóstól.

               Szent Miklós története tovább él mindennapjainkban, példája továbbra is ösztönzve a gyermekeket az adventi jó cselekedetek gyűjtésére, gyakorlására.

 

 

Fellobbant a kerületi adventi koszorú első gyertyalángja a Bókay – kertben“Szent Erzsébet rózsája” alkotói pályázat díjátadó