„Tűzoltó leszek…” – vagy legalábbis kipróbálhatták a Halacskások, milyen tűzoltónak lenni…

2024. február 25.

Sok érdekesség és játékos kaland várta a Halacskás gyermekeket a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, ahol megismerkedhettek a tűzoltó munkájával, a tűzoltóság gépjárműveivel, valamint a tűzoltó szakfelszerelésekkel.

A látogatás során, először a földszinti híradó ügyeletet nézték meg, majd az emeleti laktanyát, a tárlatot, a hálókörletet és az étkezőt, melyen keresztül a tűzoltók mindennapjaiba nyerhettek betekintést.

A tűzoltók lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyerekek kézbe vegyék az eszközöket, hogy érezzék súlyukat és megismerhessék azok használati módját. A gyerekek kitörő örömmel fogadták a rögtönzött tűzoltó-bemutatót, különösen azt, amikor a próbariasztás alkalmával a tűzoltók a csúszó-csövön érkeztek meg a szertárba. A gyerekek azt is megtudták, hogy a riasztási jelzést követő két percen belül el kell indulniuk a tűzoltóknak a bajba jutottak mentésére.

A körbevezetés az udvaron végződött, ahol a tűzoltóautó felszerelését és a tűzoltóruhát nézhették meg testközelből, majd ki is próbálhattak néhány dolgot, miközben a gyerekek a feltett kérdésekre meglepő felkészültséggel válaszoltak.

A láthatóan remekül szórakozó gyerekek hasznos ismeretekkel gazdagodva térhettek vissza az óvodába és hálájuk jeléül szép rajzokat készítettek a tűzoltóságon dolgozóknak.

Köszönet a bemutatót tartó lelkes tűzoltóknak a tartalmas délelőttért, a sok, sok élményszerű ismeretekért és tapasztalatokért, amelyekről a KÉPEK méltán tanúskodnak.

néptánc citerávalRumi Rózsa rajztanár és festőművész volt a Halacska csoport vendége…