Rumi Rózsa rajztanár és festőművész volt a Halacska csoport vendége…

2024. február 25.

„ÉGI ÉS FÖLDI ANGYALOK” címmel jótékonysági kiállítás és vásár volt a Kondor Béla Közösségi Ház emeleti galériájában, 2023. december 01.-december 17 között, ahol Rumi Rózsa festőművész alkotásai abszolút nagyon közkedveltek és keresettek voltak. A kiállított alkotások megvételéből származó összeget a művésznő felajánlotta a Liliomkert Katolikus óvodát támogató Liliomkert Alapítványnak. Az adomány ünnepélyes átadására, 2024. február 12-én, hétfőn került sor a Halacska csoportban. A gyermekek nagy izgalommal várták a találkozást Rózsa nénivel, aki az elején röviden bemutatkozott, mesélt pályafutásáról, alkotásairól, majd lehetőség volt kérdéseket feltenni. Többek között, a következő kérdések fogalmazódtak meg a gyermekek részéről:

Mit szeret leginkább festeni?

Milyen szerszámokat használ egy festő?

Hogy néz ki egy napja, amikor fest?

Mesélne a gyermekeiről?

 

Az aktív párbeszéd után, a gyermekek átadták az általuk készített rajzalbumot és a gyönyörű cserepes liliomot. Rózsa néni is kedveskedett a gyermekeknek egy különleges és nagyon finom csokoládé különlegességgel, majd egy közös záró imával búcsúztunk el a kedves művésznőtől, aki felajánlotta, hogy máskor is szívesen meglátogat bennünket.

Isten áldásával, hálás köszönet a Liliomkert Katolikus Óvoda apraja-nagyja nevében a nagyvonalú támogatásáért!

„Tűzoltó leszek…” – vagy legalábbis kipróbálhatták a Halacskások, milyen tűzoltónak lenni…Mesehősök hétpróbáján a Mesemúzeumban