Gipszfigurák festése

2023. december 17.

Hatalmas köszönetet szeretnénk kifejezni annak a kedves családnak, akik otthon készítették el és ajándékozták a csoportnak a csodálatos gipszfigurákat!

Az édesanya és a gyermek közös alkotói munkája nemcsak fantasztikus és egyedi gipszfigurákat, hanem hatalmas örömöt és mosolyt hozott az egész csoportnak. A gyerekek nagyon lelkesek és boldogok lettek, amikor megkapták ezeket az ajándékokat.

Hálásak vagyunk, hogy ilyen fantasztikus és támogató szülőket és gyerekeket tudhatunk a csoport részének. Az ilyen jellegű ajándékok és gesztusok megmutatják, hogy milyen csodálatos közösség vagyunk, és mennyire fontos számunkra az egymásra való figyelem és támogatás.

Mélyen hálásak vagyunk a családnak ezekért a gyönyörű gipszfigurákért és az ezzel járó kedvességért és gondoskodásért. Az óvodai közösségünk hálásan köszöni ezt a csodálatos ajándékot!

A gipszfigurák festése fantasztikus tevékenység a gyermekek számára:

  • Kreativitás fejlesztése: A gipszfigura festése lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy szabadon kifejezzék magukat, és megmutassák kreatív ötleteiket. Ezáltal serkenti az alkotói gondolkodást és az önkifejezést.
  • Finommotoros készségek fejlesztése: A festés aprólékos tevékenység, amely segíthet a gyerekeknek fejleszteni a kézügyességüket és az apróbb mozgások irányítását. Az ecsetkezelés, a színek keverése mind-mind hozzájárulhatnak a finommotoros készségek fejlődéséhez.
  • Önbizalom és sikerélmény: Amikor a gyerekek látják, hogy saját kezük munkájából szép alkotás születik, az növeli az önbizalmukat és megmutatja nekik, hogy képesek valami egyedülállót és szépet létrehozni.
  • Közösségi élmény: Egy gipszfigura festése csoportos tevékenység lehet, amely összekovácsolja a gyerekeket. Együtt alkotni, megosztani az ötleteket és tapasztalatokat az alkotás folyamata során erősíti a közösségi érzést.
  • Időtöltés és szórakozás: Ez az alkotás nemcsak fejlesztő hatással bír, de egyszersmind szórakoztató és izgalmas elfoglaltság is a gyerekek számára.

A gipszfigura festése tehát kiváló lehetőség arra, hogy egyesítsük a kreativitást, a fejlődést és a közösségi együttműködést egy olyan tevékenységben, ami örömet és sikerélményt is nyújt a gyermekeknek.

Nálunk járt Szent Miklós püspökTéli szünet előtti utolsó nap az óvodában