Piacnap a Halacska csoportban

2023. október 22.

Piacnap a Halacska csoportban!

A szép, napsütéses időben sok volt az érdekes látnivaló a lőrinci piacon, ahova ellátogattunk a Halacska csoportos gyermekekkel. Megtapasztalhattuk a valóságban is, mindazt, amiről már a csoportban sokat beszélgettünk. Sok új ismereteket szereztünk a piacról, a piacon árusított termékekről, arról, hogy a termékeknek ára van, párbeszédet folytattunk a piaci árusokkal, kofákkal, alkalmazva az udvariassági formulákat. A gyermekek kiskosarakba válogattak többféle fajta gyümölcsöket, szőlőt, piros és zöld almát, körtét, szilvát, mérlegeltek, egyezkedtek, majd a legvégén igazi pénzzel kifizethették a megvásárolt portékát. A termelők, a kofák nagyon kedvesek voltak és a kis kosarak gyorsan megteltek a vásárolt őszi gyümölcsökkel. A megvásárolt gyümölcsöket közösen elfogyasztottuk a gyerekekkel több napon keresztül.

Mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már ovis korukban, megismerjek a piacozást és tisztába legyenek azzal, hogy nem csak a nagy áruházakban lehet vásárolni. Szupermarket helyett piac, egyszerhasználatos csomagolás helyett kosár – csak néhány pici váltás a mindennapi szokásainkban és máris sokat tettünk környezetünk és egyben egészségünk megóvásáért.

Őszi kertrendezés családokkal közösen„Hajdanában-danában, kukoricafosztás nagyanyáink korában” és a HALACSKA csoportban…