Őszi kertrendezés családokkal közösen

2023. október 22.

Kertrendezés családokkal közösen… Az óvodakert, mint a nevelés színtere …

Nagy szeretettel hívtuk és vártuk a lelkes és segítőkész „LILIOMKERTES” családokat egy KÖZÖS ŐSZI MUNKADÉLELŐTTRE, 2023. szeptember 30-án, szombaton, a Wlassics Gyula utca 84/A székhely épületéhez. A munkadélelőtt keretében sor került a két óvodai kiskert, előkert rendezésére, füvesítésére, cserjékkel és bokrokkal való beültetésére, illetve a volt Caritas házban felhalmozódott különböző eszközök, berendezések, tárgyak kipakolására, a terület lomtalanítására és kitakarítására.
Korán reggel érkeztek az óvoda dolgozói, hogy mindent előkészítsenek a szülők érkezésére: terítettek, készítették a finom reggelit, a forró teát, limonádét és a finom gulyást ebédre.
Reggel 8.30 – kor sorra érkeztek a családok: édesapák, édesanyák és gyermekek, tettre készen, kíváncsian, egyre növekvő lelkesedéssel. A minél gördülékenyebb munkavégzéshez mindenki hozott különböző munkaeszközöket: ásó, kapa, gereblye, lapát, kisfűrész, seprűk…és természetesen sok, sok JÓKEDVET. Nem véletlen, hiszen a jókedv a munka muzsikája.
Egész délelőtt folyamán nagyon szorgalmasan dolgozott mindenki és egyre látványosabban szépült az óvoda környezete. Természetesen nemcsak a szülők szorgoskodtak, hanem a gyermekek is, hiszen volt, aki ásott, kapált, gereblyézett, de olyan is volt, aki kipróbálta magát a festésben. A gyermekek számára egy jó kis tanulási folyamat, szórakozási, mókázási és játéklehetőség is volt egyben ez a közösségi munkaalkalom. A fáradságos munkálatok végeztével jöhetett a jól megérdemelt jutalom: a finom gulyás, amit mindenki már nagyon várt és jószívvel el is fogyasztott.
A teremtett világunk szépségének megóvása közös feladatunk, az óvodai környezeti nevelésünk fontos része, a szülők bevonásával pedig a tervezett munkálatoknak igazi közösségformáló ereje volt. A végeredmény pedig magáért beszél: gyönyörűen rendezett környezet az újonnan felújított óvodaépület mellett.

A titok, hogyan leljünk örömet munkánkban, egyetlen szóban rejlik: KIVÁLÓSÁG. Ha az ember tudja, hogyan csináljon valamit igazán jól, máris örömét leli benne. Erről tett tanúbizonyságot MINDENKI ezen a munkadélelőttön.

Kiállítás látogatáson a Szent Lőrinc Katolikus Általános IskolábanPiacnap a Halacska csoportban