Megfelelő fogápolás kialakítása a kiscsoportban

2024. február 14.

A gyermekek a mai délelőttön elsajátíthatták, hogy hogyan is kell helyesen fogat mosni. Ez egy igazi gyakorlati, izgalmas és szórakoztató kihívás volt számukra. Egy nagy fogsor és fogkefe segítségével megfigyelhették a helyes fogmosás lépéseit, illetve játékosan meg is tanulták azt. Mindenki egyénileg gyakorolhatta a helyes körkörös mozdulatot, amivel tisztára varázsolhatják a fogukat.

Ezután a gyermekeknek interaktív módon kellett megismerniük az egészséges és egészségtelen ételeket, hogy melyek ártanak és melyek nem károsak a fogainkra. Játékos feladatok és beszélgetések révén dolgoztuk fel a témát. Csoportosítottuk az ételeket képek alapján, és beszélgettünk arról, hogy miért jók vagy éppen károsak a fogaknak. A gyermekek ügyesen megtudták különböztetni az egészséges és egészségtelen ételeket.

Az ebéd utáni mosdóhasználat során büszkén mutatták be egymásnak az újonnan szerzett tudásukat a fogápolással kapcsolatosan. A gyermekek megértették az egészséges fogápolás fontosságát és az egészséges étkezés alapjait. Minél korábban kezdik el a gyermekek a jó szokásokat, annál tartósabb hatással lesz a gyermekek egészségére és boldogságára.

februári néptánc foglalkozásunkHamvazószerda, a nagyböjt kezdete – Hamvazkodás