Karácsonyi rege – csodaváró Betlehem, ahol a karácsonyi csoda valóban megelevenedik

2024. január 14.

           Advent meghitt hangulatában, a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezés, Krisztus születését me

gjelenítő dramatikus szokás örömteli pillanatait élhették át közösen, a Halacska csoport gyermekei és nevelői egyaránt a különböző helyszíneken történő fellépéseink során: a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolában, a kerületi bölcsőde vezetők látogatása alkalmából, a kerületi polgármesteri hivatalban, a Tomory Lajos Múzeumban és nem utolsó sorban a csoportos karácsony alkalmából.

           Az előadás, „Karácsonyi rege – csodaváró betlehemes”, amelyre lázasan és nagy izgalommal készültek a gyermekek, igazi ünnepi hangulatot teremtett a mindennapok forgatagában, közel hozva a karácsony titkát, felidézve a várakozás gyermeki örömét, összegyűjtve a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten Fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét.

          A látványos színpadképek, jelmezek, a sok ének, a színvonalas gyermeki megjelenítés, olyan egészen rendkívüli hangulatot varázsoltak a jelenlévők körében, amelyben valóban kiszakadhattak az ünnepek előtti időszak zsúfoltságából, és annak lényegére koncentrálhattak.

         Hálás vagyok a Jóistennek, hogy átélhettem a gyermekeink csillogó tekintetét látva, az igazi karácsonyi boldogságot, hisz ilyenkor rengeteg élményt és örömet kaptam tőlük, ami akkor is megtartó erőt jelent számomra, amikor a szeretet lángja halványabban ég.

Valami megmozdult mindenkiben, szívmelengető élmény volt, amelyről a KÉPEK méltán tanúskodnak.

 

betlehemes előadásunkKarácsonyi rege – csodaváró Betlehem-Halacska előadása a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolában