Terményáldás ünnepe a Liliomkert Katolikus Óvodába

2023. október 23.

             Október 13-án, pénteken, nagy volt a készülődés a Liliomkert Katolikus Óvodában, hiszen hagyományainkhoz híven, idén is megrendezésre került a Terményáldás ünnepe, amikor óvodánk közösségének apraja és nagyja, hálát adott a Jóistennek a teremtett természet kincseiért, az emberért, akihez a Gondviselő mindig jósággal hajol le.

             Minden csoportban folyamatosan sürögtek-forogtak a lelkes és tettre kész szülők, voltak, akik díszítettek, mások a régiségek múzeumának kialakításán és berendezésén fáradoztak, míg a gyerekek izgalommal vártak magát az ünnepet.  A délután menete nagyon színesen alakult. A kezdeti köszöntés és éneklés után, Faragó András atya megáldotta „Isten kertjének” egy kis darabját, majd közös imával mondtak köszönetet Isten teremtő jóságáért és szeretetéért. Megélhettük és megtapasztalhattuk az ünnepség keretein belül is a teremtés csodáját, megfigyelhettük a termések sokféleségét és gazdagságát.

              A Turi Rita által vezetett és irányított népzenész csapat húzta a talpalávalót és biztosította a nagyon jó hangulatú táncház keretét, ahova nagy lelkesedéssel bekapcsolódtak nagy számban a szülők és gyermekeik, nevelőikkel együtt.

             Mivel az idei rendezvény központi témája a „DOLGOS HÉTKÖZNAPOK TEVÉKENYSÉGEI” volt, minden csoportban kreatív és élményszerű módon dolgozták fel a választott terményt, így a Liliom csoport a diót, a Kagyló csoport a szőlőt, a Katica csoport az almát és a Halacska csoport a kukoricát.

             Szívet melengető érzés járta át a lelkünket a terményáldás délutánján, hiszen együtt, közösen tudtunk együtt ünnepelni, jót beszélgetni a gazdagon megterített agapés asztal körül.

               Uram, taníts meg minket szemlélni Téged a teremtett világ szépségében, éleszd újjá bennünk a hálát és a felelősségérzetet!

Ovis liturgia a Kagyló csoportbanŐszi gesztenyelevél