Március 15-e hét a Halacska csoportban

2022. március 12.

Ezen a héten párhuzamosan készültünk a Március 15-ei ünnepségre és az Apák Napjára (de az utóbbiról most nem rakunk fel képeket, hogy meglepetés legyen).
Készítettünk papírcsákókat, amiket a gyerekek nemzeti színűre színeztek, de volt, aki huszárt és zászlót is rajzolt a saját csákójára.
Megbeszéltük mire is emlékezünk március 15-én, ki volt Petőfi Sándor és hogyan is zajlott régen ez a nap.
Megtanultuk “Donászy Magda: Március 15.”, “Drégely László: Pereg a dob”, “Petőfi Sándor: Nemzeti dal” című verseket.
Ismételtük a tavalyról ismert “Aki nem lép egyszerre…”, “Esik az eső…” dalokat és megtanultuk melléjük “Kossuth Lajos azt üzente…” és “Menetel az ezred…” kezdetű dalokat, illetve a “Hej vára, vára” körjátékot is.
Nagy mozgáson huszárok voltunk, meneteltünk karddal és kard nélkül is, illetve mindenféle “kiképző” feladatot kellett teljesítenünk.
Pénteken Feri atya tartotta nekünk az áhítatot, amin Jézus tanítványairól mesélt nekünk, majd kisétáltunk a Kossuth téren található Petőfi szoborhoz és miután elmondtuk a héten tanult összes verset és elénekeltük az összes dalt, beleszúrtuk a virág ágyásba az erre az alkalomra készített nemzeti színű tulipánjainkat.
Ezen felül egész héten színeztünk kokárdákat és huszárokat, március 15-ei feladatlapokat oldottunk meg és játszottunk nemzeti jelképes dooble-val is.
Tartalmas hetünk volt! 🙂

MesÉLŐvilág a Halmi erdőben“Épít a mester egy kis házat…”- építőmesterek napjai a Halacska csoportban