Érzékszervek, testrészek hét a Halacska csoportban

2022. február 12.

Ezen a héten az érzékszerveink, testrészeink volt a téma a Halacska csoportban.
Megismerkedtünk mind az 5 érzékszervünkkel és különböző feladatokon keresztül mindet megdolgoztattuk. Tapogattunk dobozban tárgyakat, takaróval lefedtünk egy gyermeket és ki kellett találni ki hiányzik, különböző hangszerek közül rá kellett jönni, hogy épp melyik szól, szagoltunk bekötött szemmel finom (és kevésbé finom) illatokat és kóstoltunk  édes-sós-savanyú-keserű és csípős ízeket. Csoportosítottunk különböző tárgyakat/fogalmakat is, hogy melyik érzékszervünkkel érzékeljük az adott dolgot.
Elmeséltük “A só” című mesét, majd a sószobában megnéztük diafilmen is.
Megtanultuk az “Áspis-kerekes” és a “Hüvelykujjam almafa” című mondókákat.
Készítettünk olaj krétával önarcképeket, amihez tükörben néztük magunkat és megállapítottuk, hogy milyen színű a szemünk és a hajunk.
A Montessori asztalon tapogathattak különböző anyagokat, szaglászhatták az illat üvegeket, ezen felül készítettünk nekik testrészes dooble-t, csipeszes érzékszerv párosítót, gyufa ember kirakót és érzékszerves társasjátékot.
Ezen felül napi szinten végeztünk nyelv tornát Bodri kutya történetein keresztül (Skillo) és a “K” és “G” hangokat is próbáltuk megkülönböztetni.
A heti áhítat téma a 12 éves Jézus volt.
Nagyon tartalmas hetünk volt! 🙂

Az örök tél világa- Sarkvidékek hete a Halacska csoportbanÁhítat Gábor atyával a Katica és a Halacska csoportban