Mikulást váró hét a Halacska csoportban

2021. december 05.

Ezen a héten a Mikulás látogatására készültünk már izgatottan.
“Írtunk” neki levelet, amit be is dobtunk a varázs postaládánkba, hogy elpostázódjon az Északi sarkra a Mikuláshoz, hogy pontosan tudja mit kell majd hozni a gyerekeknek. Meg persze majd a szép leveleket is vissza hozza, amikor jön hozzánk az oviba!
Színeztünk Mikulást, hogy ügyesedjen a kezünk.
Ismételtük a tavaly tanult Mikulásos dalokat: “Hulla a pelyhes”; “Télapó itt van”; “Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás” és tanultunk hozzá három új dalt is: “Nótás Mikulás”; “Miklós püspök egykor régen”; “Adventi hírnök”, majd mikor már jól tudtuk a dalszövegeket furulyával kísértük a gyerekek énekét. Nagyon ügyesek voltak, már már az első pár hangból felismerték mindig, hogy éppen melyik dal szól és rögtön rácsatlakoztak az énekkel!
Megtanultuk “Hétvári Andrea: Vendégünk a Mikulás” című versét is.
A heti nagy mozgáson pad gyakorlatokat végeztünk, hogy ügyesedjen az egyensúlyérzékünk is.
Hétfőn meggyújtottuk a Katica csoportosokkal egy közös áhítat keretén belül az első adventi gyertyát a csoportos koszorúnkon.
A heti áhítat témánk Miklós püspök volt, megismerkedtünk a történetével és hogy honnan ered a Mikulás legendája, pénteken pedig be is számoltunk Gábor atyának, hogy mennyi mindent tudunk Szent Miklósról.
Ezeken kívül pedig rengeteg Mikulásos kirakót raktunk ki és többféle számolós feladatot is végeztünk.

Szuper hetünk volt, nagyon várunk már, Mikulás bácsi! 🙂

Erdőkerülő program a Természettudományi MúzeumbanDolgozni szaporán