Közlekedés hét a Halacska csoportban

2021. november 21.

Ezen a héten közlekedés hetet tartottunk a Halacska csoportban.
Válogattunk járműveket aszerint, hogy a szárazföldön, a vízen vagy a levegőben közlekednek. Megbeszéltük ki milyen járművön utazott már, kinek mi a kedvenc járműve. Megismerkedtünk néhány közlekedési táblával is, amiket fel is fedeztünk a környező utcákban. Az udvaron masinisztásat játszottunk, a csoportszobában pedig parkoló kártyákra parkoltunk a kisautókkal.
A “Dani és a közlekedés” című mesében megismerkedtünk a helyes biciklizés szabályaival.
Megtanultuk a “Biciklire szálltam” és a “Poros úton” kezdetű mondókákat és énekeltük a “Jön a kocsi most érkeztünk” és “Megy a gőzös, megy a gőzös” énekeket.
Festettünk közlekedési jelzőlámpát.
Nagy mozgáson képzeletben autókat vezettünk és megálltunk, ha pirosat jelzett a lámpa. Tankoltunk is és lehúzódtunk, amikor vihar volt. Voltunk teherautók és kamionok, egymásba kapaszkodva szlalomoztunk a babzsákok között és még a “Tűz-víz-repülő” klasszikus játékot is eljátszottuk.
A Montessori asztalon rengeteg féle járműves fejlesztő játékkal játszottunk: számoltunk utasokat, párosítottunk autókat színekhez, gyakoroltuk a jobb és bal oldalt aszerint, hogy merre mennek az autók, vezettünk vonalat filccel és járműves kirakóztunk is.
Áhítaton Szent Erzsébetről és a rózsacsodáról beszélgettünk, illetve jött hozzánk Feri atya is pénteken.
Nagyon szuper hetünk volt! 🙂

 

Ovis liturgia – Kagylók és Liliomok együtt a nagytemplombanElső adventi gyertyagyújtás a Halacska és a Katica csoportban