Továbbképzés Jézus Szíve Nővéreknél

2021. október 19.

„…mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”. /Mt 18,19, 20/

Keresztény intézményben dolgozó nevelőknek nemcsak az értelmi, érzelmi és erkölcsi nevelés, fejlesztés a feladatunk, hanem a hit fejlesztése is. Amikor a lelkünk megérzi az Istennel való kapcsolatot, akkor ráérez, hogy valami nagy gyönyörűséggel van dolga. Az Ige arra tanít minket, hogy Jézus Krisztusban kell gyökeret vernünk, és folyamatosan erősödnünk a hitben. Vágyódnunk kell a nagyobb istenismeretre. Egész lényünket uralnia kell a jézusi filozófiának, amely megmutatja, hogy merre kell mennünk, hogy elvezessen a célhoz: Isten kereséséhez és megtalálásához. E hitbéli fejlődés egyik állomása volt az október 14-i nevelőtestületi továbbképzés a Jézus Szíve Növéreknél.

A hit és a közösség óvodánk olyan útjelzői, amelyek egyszerre mutatnak és adnak tartást mindannyiunk számára. A hit tartást ad: magatartást és hovatartozást. A hit által tudjuk, hogy hol a helyünk a világban, kik vagyunk és milyen értékek mentén építjük fel az életünket.

A közösség tartást ad: egymás megtartását. A közösség megtanít arra, hogy szükségünk van társra, társaságra, amely által a megosztás élményében és örömében gazdagodunk, valamint egymást segítve haladhatunk, hiszen:

„Aki másokat akar építeni, annak magának is naponként növekednie kell.”

“Ki lakik a dióhéjban?” projekthét a Halacska csoportbanNépmese napja a Kagyló csoportban