Tanévnyitó szentmise

2021. október 05.

A Budapest-Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánián, 2021. szeptember 1-jén, 16 órakor kezdődött a Liliomkert Katolikus Óvoda, tanévnyitó Veni Sancte szentmiséje.

A szentmisét plébánosunk, Harmai Gábor atya mutatta be. Prédikációjában a nevelésről, az értékek átadásáról beszélt, hiszen a nevelés a legszebb és legszemélyesebb feladatok közé tartozik.         

Az óvodavezető köszöntő beszédében egy kincses ládáról beszélt, amelyben nem aranyat vagy ezüstöt gyűjtenek, hanem a számukra értékesnek tartott dolgokat és emlékeket gyűjtenek majd a 2021-2022 – es nevelési évből. Kérte a Szentlelket, hogy vezessen mindenkit az év során ugy, hogy minden kincset, amit Isten készít számukra az elkövetkező 10 hónapban megtalálják és év végére tele legyen a kincses láda. Ehhez viszont közösen kértek nyitott szemeket, hogy meglássák a világ szépségeit, nyitott füleket, hogy meghallják Isten hívását.

Kérte a Szentlelket, hogy vezesse a nevelőket ugy, hogy érezhessék, nem csak tudást adnak át, hanem bölcsességet, nem csak az értelemnek, de a szívnek is adnak ajándékot.           

A szülőket pedig arra kérte, hogy az idei évben is legyenek igaz segítőtársak, egyenlő partnerek a gyermekekben rejlő lehetőségek birodalmának felfedezésében.

 

„Cselekedeteinket kérünk, Urunk Szentlelked sugallatával előzd meg, és segítségeddel kísérd, hogy minden imádságunk és munkánk tőled vegye kezdetét, s általad végződjék, Krisztus, a mi Urunk által. Amen.”

 

 

 

Áron atya búcsúztatásaKagyló csoport Terményáldás ünnep és előkészületek