Anyák napjára készültünk...

2021. május 15.

Április utolsó két hetében hangolódtunk Anyák napja ünnepére, áhítatokkal egybekötve, párhuzamot vonva édesanyánk és Szűz Mária között. Hálát adtunk égi és földi édesanyánkért, naponta imádkoztunk értük, s ezzel együtt megkezdtük az óvoda örökbefogadott szerzeteséért, Adrienn nővérért is az imákat.

Az édesanyáknak ajándékként ültetett virág, saját készítésű díszkosárkában kedves gondolatok készültek. Édesanyákról készített rajzokkal díszített paraván előtt verssel, imával és az ajándékokkal köszöntöttük őket, s e meghitt pillanatokban érezni lehetett a Mindenható végtelen szeretetét!

Föld Napjának kapcsán attitűdformálást valósíthattak meg. Figyeltük a természet egyre látványosabb ébredését, Föld Napjának kapcsán kerestük a Mennyei Atya teremtette természeti szépségeket, kincskereső játék során megtalálhatták a természetben azt a helyet, ahol igazán érzik a teremtés csodáját. Ezt Varázsjáték is megerősítette, s még a Vitamintorna tematikája is ezt segítette. Az attitűdformálás olyan jól sikerült, hogy ismert dalaink közül felelevenítették a gyerekek, melyek szólnak ezekről a csodákról! A környezetvédelem is hangsúlyos témaként jött elő, s miközben papírhulladékot használtak fel a gyerekek alkotásokhoz saját indíttatásból, jó hangulatú beszélgetések zajlottak arról, hogy tudjuk megóvni szeretett Földünket! Így mozgásos, értelmi, anyanyelvi képességeik mellett szociális-érzelmi nevelés is megvalósult, s ez teljes személyiségfejlesztést eredményezett.

Színek kavalkádja a Halacska csoportbanCsodálatos kenyérszaporítás és a Jó Pásztor áhítaton