Egészséghét a Kagyló csoportban

2021. február 06.
Hetünk fő témája az egészséges táplálkozás, a mozgás szerepe az egészség megőrzésében, ill. az időjárásnak, évszaknak megfelelő öltözködés volt.
 A Montessori asztalon a sorrendiséget lehetett gyakorolni, téli ruhadarabok meghatározott szempont szerinti, fonallal való összekötésével. 
A hét meghatározó eseménye volt, hogy és elvégeztük az I. Sz. Gyermekklinika óvodás orvos képzését Cseh Áron gyermekorvos (Zsombi apukája) jóvoltából 🙂 .Megnézhettük, hogy mit rejt a doktor bácsi táskája. Válogattunk egészséges és egészségtelen élelmiszereket majd 4 puzzle játék következett az emberi testről és végül a  baci űző ügyességi játék.  A doktor bácsi személyesen adott át egy-egy oklevelet minden kicsi óvodás orvos jelöltnek 🙂
A szülők sok finom gyümölcsöt küldtek be amiket a gyerekekkel együtt  megpucoltuk, feldaraboltuk és gyümölcscentrifuga segítségével gyümölcslevet készítettünk belőle. Kivéve a mangóból mert az annyira különleges volt hogy miután megpucoltuk közkívánatra megettük (mindenki meg szerette volna kóstolni).  Sütöttünk teljes kiőrlésű magos kenyeret és az ebédhez elfogyasztottuk majdnem mindet (megkínáltuk a Katicákat és a felnőtteket is)
Pénteken  átismételtük a héten szerzett ismereteinket és képeket válogattunk aszerint hogy szereti e a fogunk az adott élelmiszert vagy sem. 
Januári mindennapok :)Már nemsoká elűzzük a telet…