Adventi hét

2020. december 12.
Elkészült a csoport adventi koszorúja és adventi naptárja, amit Miki manó őriz. Áhítatokon beszélgettünk az adventi időszakról, mit jelent, mit várunk ilyenkor, miért négy gyertya van a koszorún, miért lilák és rózsaszín, mikor fogjuk meggyújtani, mi az az adventi naptár, mikor és hogyan fogjuk kibontani, mik lesznek benne stb., illetve tanultunk új dalokat is: “Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” és “Ki teremtette ezt a világot”.
A mindennapos mozgás tartalma a testrészek voltak, megtanultunk mindent mi hol van, átmozgattuk minden porcikánkat a nyelvünktől a szemgolyónkig, grimaszoltunk, egyensúlyoztunk és mindezek mellé mondókáztunk is.
Éneken megtanultuk a “Koszorú, koszorú” című hangfelismerős körjátékot, amit annyira élveztek, hogy minden nap el kellett játszanunk és nagyon ügyesek voltak benne, a legtöbben simán kitalálták ki kopog a hátukon.
Pénteken elkezdtünk már a Mikulásra is hangolódni a “Hull a pelyhes” és a “Mikulás, Mikulás” című dalokkal.
A Montessori asztal is ünnepi hangulatba borult már: párosíthattak karácsonyfákat és meg kellett találniuk a hiányzó láncszemet a mézeskalácsfigurák közül. Emellett karácsonyi memóriát és készítettünk, amivel nagyon sokat játszottunk közösen.
Szent Miklós a Liliom csoportbanMikulás hét